Kurban Bayramında Beslenme ve Sağlık

Güncelleme Tarihi: 17/08/2018

Kurban Bayramında Beslenme Broşürü.jpg

Kurban bayramlarında kesilen hayvanların hastalıklı doku ve organlarının çevreye atılması ile bu hastalığın yayılmasına sebep olmakta, uygun olmayan koşullarda kesilen kurbanlardan arta kalan iç organların köpek ve benzeri hayvanlar tarafından yenmesi sonucunda “Kist Hidatik” hastalığı oluşabilmektedir.

Kesilen kurbanın iç organlarında kiste rastlayan vatandaşlarımızın kesinlikle bu sakatatları yememeleri ve bu organların diğer hayvanlar tarafından da tüketilmesine engel olmak için derin bir çukur kazarak toprağa gömmeleri gerekmektedir.

129943,25621kisthidatikbrosurpdf-1jpg.png

129944,25621kisthidatikbrosurpdf-2jpg.png

130344,25618kisthidatikbrandapdf-1jpg.png

Kurban kesme ibadetini yerine getiren vatandaşlarımızdan, maalesef her yıl yüzlercesi kurban keserken yaralanmakta ve hastane acillerimize başvurmaktadır. Özellikle kesim sırasında kaçan hayvanlar nedeniyle ciddi yaralanmalar hatta ölümler yaşanabilmektedir.

Kesim esnasında gelişebilecek yaralanmalarda vatandaşlarımızın, yarayı temiz bir bezle bastırarak mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmaları, evde kendi imkânları ile (tütün, kül, vb. maddeler sürerek) tedavi etmeye çalışmamaları gerekmektedir.

130343,25632kurban-yaralanma-afispdf-1jpg.png