Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
01 Şubat 2022

Refakatçi Politikamız

a. Hastaya refakatçi gerekip gerekmediği hastanın doktoru tarafından belirlenir.
b. Refakatçi sayısı bir kişi ile sınırlıdır.
c. Refakatçi vizite ve tıbbi bakım sırasında hastanın yanında bulunmamalıdır.
d. Refakatçi için Servis sorumlu hemşiresi tarafından bir refakatçi kartı verilir.
e. Refakatçi hastanın bakımına izin verilen ölçüde yardım eder.
f. Refakatçi hastanenin koyduğu tüm kurallara uymak zorundadır.
g. Refakatçılarn hastaların güvenliği açısından doktor ve hemşirelerin bilgisi dışında herhangi bir uygulamada bulunması yasaktır.
h. Refakatçıların, sık sık refakatçi değişikliğine girmemeleri veya hastayı yalnız bırakmamaları zorunlu olması halinde durumu klinik sorumlu hemşiresine bildirmeleri gerekmektedir.
i. Refakatçiler, refakatçi tanıtım kartlarını yanlarında bulundurmalıdır.
j. Refakatçiler yemek saatlerinde refakatçi kartlarını yemekhane personellerine göstermelidir.

Hasta, Refakatçi ve Ziyaretçilerin Uyması Gereken Genel Kurallar

a. Hastanenin koyduğu tüm kurallara uymak zorundadır.
b. Hastaların ihtiyaçları ile ilgili bilgiler hastanın hemşiresinden, tıbbi durumu ile ilgili bilgileri ise hastanın hekiminden alınır.
c. Acil durumlarda kullanmanız için hasta başı panelinde ve tuvaletlerde hemşire çağrı sistemi bulunmaktadır.
d. Hasta, servis hemşiresinin bilgisi olmadan servisten ayrılamaz.
e. Hastaların hemşire veya doktor izni olmadan hastane içerisinde veya dışarısında dolaşması yasaktır.
f. Hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşularak diğer hastalar rahatsız edilmemelidir.
g. Hastane binası içerisinde sigara içilmez.
h. Hastane malına zarar verilemez.
i. Hasta odası ve tuvaletler temiz kullanılmalıdır.
j. Gereksiz elektrik ve su kullanımından kaçınılmalıdır.
k. Pencereleri açmayınız.
l. Hasta, hekimin izni veya haberi olmadantedavi amaçlı farklı ilaç almamalıdır.
m. Hastalar kıymetli eşyalarını (Altın, para v.s) yanlarında bulundurmamalıdır.
n. Ziyaret sırasında 12 yaşından küçük çocuklar, enfeksiyon riskinden dolayı hastaneye alınmaz.
o. Hasta ziyaretçileri dini inançlarını hastane ibadethanesinde uygulayabilir.
p. Hastalara hekimin izni ve haberi olmadan dışardan yiyecek ve içecek getirmek yasaktır.
q. Hastaya doktorun izni olmaksızın herhangi bir gıda ürünü verilmemelidir.
r. Hasta mahremiyeti ve bilgi gizliliği gereğince, hastanın sağlığı ile ilgili bilgiler öncelikle hastanın daha sonra yasa ve yönetmeliklerin izin verdiği kişilere verilir.
s. Hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir.
t. Ziyaret saatleri dışında gereksiz ve ısrarlı ziyaret taleplerinde bulunulmamaktadır.
u. Ziyaret esnasında moral bozucu söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır.
v. Hasta ziyaretlerinde canlı ve kuru çiçek getirilmemesi rica olunur.